شش راه برای دوست داشته شدن
“دوست داشته شدن” میتواند عاملی برای افزایش کیفیت ارتباطی ما باشد.دوست داشته شدن، یعنی مقداری که ما برای دیگران اهمیت داریم و میخواهند به همان میزان به ما توجه نشان دهند. یادمان نرود که لزوما در روابط عاطفی کاربرد ندارد و میتواند در انواع ارتباطاتی که ما داریم اثر گذار باشد. میتواند تعاملات ما با مشتریمان را افزایش دهد و غیره. افرادی که ما را دوست دارند خیلی بهتر و بیشتر به یاری ما می آیند و از طرفی اثر گذاری ما بر روی آن ها نیز افزایش میابد. با این عامل، ما میتوانیم انسان اثر گذار تری باشیم. دیل کارنگی در کتاب آئین دوست یابی خود چند راهکار را بیان میکند که به آن ها میپردازیم:
1- از ته دل دیگران را دوست داشته باشید
اینکه ما بتوانیم مخاطب خود را واقعا دوست داشته باشیم به ما کمک میکند تا بهتر مشکلاتش را حل کنیم و سختی کمتری در این مسیر بکشیم و بتوانیم مفید تر و موثر تر عمل کنیم. و از طرفی اینطوری میتوانیم احساسات بهتری را در او به وجود آوریم. آدم ها عاشق این هستند که با افرادی که میتوانند احساس خوبی را در آن ها زنده کنند ارتباط برقرار کنند. اگر بخواهیم با دیگران دوست شویم باید زحمت انجام دادن کاری برایشان را به جان بخریم. حتی میتوانید وقتی به شما زنگ میزنند طوری به آن ها سلام کنید که نشان دهید که چقدر از تماس او خوشحال هستید.
2- لبخند بزنید
لبخند عملا میگوید: «دوستت دارم، خوشحالم که میبینمت و…». پس نباید ارزش این عمل را فراموش کنیم.
3- کلمه ی جذاب برای هر فردی “نام” اوست
اینکه از نام فرد استفاده کنید عملا احساس خوبی را میگیرد، چراکه با این کار برای فرد هویتی در نظر گرفتید و به آن احترام گذاشته اید.
4- شنونده خوبی باشید و مردم را به صحبت راجع به خودشان وادار کنید
سعی کنید از آن ها سوال بپرسید و سوالاتی بپرسید که پاسخ آن ها صرفا “بله یا خیر” نباشد. اصطلاحا سوالات کالیبره بپرسید تا برای شما بتوانند شرح دهند. البته شما هم باید به هر نحو که میتوانید اشتیاقتان برای شنیدن را نیز نشان دهید. هرطور که میشود با چشم ها و زبان بدنتان نشان دهید که اشتیاق به شنیدن حرف های او دارید و حرف هایش را قطع نکنید.
5- از علایقشان صحبت کنید
طبیعتا افراد نسبت به موضوعاتی که به آن علاقه دارند اشتیاق نشان میدهند. اگر بتوانید علایقشان را بفهمید میتوانید از این ابزار استفاده کنید و عملا دیگر نگران پیدا کردن موضوع برای باز کردن سر صحبت هم نخواهید بود. علایقشان را هم میتوانید از محتواهایی که در فضاهای مجازی میگذارند بفهمید. حتی اگر اندکی تیز حس هم باشید میتوانید از اینکه به چه چیز هایی فکر میکنند و توجه به کلماتی که استفاده میکنند بفهمید که باید راجع به چه چیزی صحبت کنید.
6- حس مهم بودن را در مردم ایجاد کنید و این کار را صادقانه انجام دهید
بصورت اتفاقی وارد یک پاساژ شدم و دیدم که یک کتابفروشی در آنجاست که تا به حال آن را ندیده ام. وقتی وارد شدم به مسئول آنجا احساساتم را گفتم: «واقعا خوشحالم که میبینم نزدیک خونه ام یک کتاب فروشی هست، تا به حال ندیده بودم اینجا را». و در همان برخورد اول رتباط شکل گرفت و همان جا به من پیشنهاد دادند که برای شرکتشان آموزش مهارت های ارتباطی بدهم و همچنین ایشان کتابی را که خودشان نوشته بودند را به من هدیه دادند. پس همیشه کاری کنید که دیگران حس کنند که مهم هستند
سخن آخر
برای اینکه بتوانید ارتباط خوبی را شکل دهید، باید هر طور شده احساس خوبی را در فرد مقابل ایجاد کنید.
دیدگاهتان را بنویسید