چگونه کاریزماتیک باشیم؟
افراد کاریزماتیک به مراتب اثر گذارتر هستند و جدی تر گرفته میشوند و به خوبی میتوانند خواسته هایشان را بدست آورند. از طرفی کاریزما از جنس مهارت است و اکتسابی است(هرچند که قطعا ژن هم در آن اثر گذار است اما اینطور نیست که نتوان آن را آموخت، بلکه افرادی که ژن هایی مثل فن بیان مناسب و… که در کاریزماتیک بودن افراد تاثیر میگذارد را داشته باشند، قطعا راحت تر و زودتر میتوانند کاریزماتیک شوند)، پس ما با انجام یک سری تمرین ها میتوانیم آن را در خود ایجاد کنیم و فردی اثرگذار و کاریزماتیک شویم. افراد زیادی را دیده ایم که به محض ورود به جمع توجه ها را جلب میکنند. آن ها معمولا فروشنده های خوبی هم هستند چراکه به طرف مقابلشان حس خوبی منتقل میکنند.
بطور خلاصه افراد کاریزماتیک افرادی جذاب، دوستداشتنی و اثر گذاری هستند که مهارت های ارتباطی و اجتماعی قویی از خود نشان می دهند.
ما با تمرین بر روی یکسری مهارت ها میتوانیم کاریزمای خود را افزایش دهیم. این مهارت ها در نهایت به اجتماعی بودن و مهارت های ارتباطی ما کمک میکنند و با افزایش این موارد به کاریزماتیک بودن ما کمک خواهند کرد. لازم به ذکر است که این مهارت ها یک روزه بدست نمی آیند و نیاز به توجه “آگاهانه” و تمرین دارند (مانند تمام مهارت های دیگر مانند ساز زدن، رانندگی و….)
راه هایی برای کاریزماتیک شدن :
1- این افراد زبان بدن (body language) خوبی دارند.
برای اینکه بتوانیم کاریزماتیک شویم باید بتوانیم ارتباط چشمی خوبی برقرار کنیم. برای تمرین اینکار میتوانیم ابتدا از دوستان نزدیک خود شروع کنیم که احساس راحتی بیشتری داشته باشیم. قبل از اینکه افراد را ملاقات کنیم به خود یادآور شویم که قرار است ارتباط چشمی خوبی برقرار کنیم. سعی کنیم در ابتدای مواجهه با افراد ارتباط چشمی برقرار کنیم و بعد از کمی مکث لبخند ملایمی بزنیم. اینکار حس خوبی را به مخاطب می دهد. و مکثی که قبل از لبخند میزنیم باعث میشود که مخاطب این حس را بگیرد که از دیدن او شادمان شده اید و صرفا خجسته و خرسند نیستید… قدرت لبخند را جدی بگیرید، لبخند میتواند احساسات مختلفی را منتقل کند و میتواند نشان دهنده اعتماد به نفس، انعطاف پذیری و… باشد.
2- افراد کاریزماتیک خودشان را خوب میشناسند.
زمانیکه ما به خودشناسی برسیم از نقاط ضعف و قوت خود آگاه میشویم و میتوانیم زمانی را برای تقویت نقاط ضعفمان در نظر بگیریم و آن ها را ارتقا دهیم. طبیعتا از عملکرد و رفتار خود نیز آگاه خواهیم بود و میدانیم که چطور میتوانیم خود را مدیریت کنیم و بهترین واکنش را در شرایط مختلف از خود نشان دهیم. همچنین این شناخت، باعث افزایش اعتماد بنفس ما نیز میتواند بشود چراکه ما نسبت به خود و توانمندی های خود ابهامی نداریم. و اتفاقا این اعتماد به نفس به کاریزماتیک شدن ما کمک می کند.
3- این افراد هوش هیجانی بالایی را دارند.
هوش هیجانی ((EQ به توانایی ما در درک متقابل و ایجاد حس همدلی و بطور کلی در برقراری ارتباط کمک بزرگ و قابل توجهی میکند. هرچند که این مبحث نیاز به توضیح زیاد دارد و در این مقال نمیگنجد، اما ما اگر بتوانیم شنونده خوبی باشیم و در هنگام صحبت با فرد مقابل توجهمان بر فرد باشد قطعا تاثیر ویژه ای خواهیم گذاشت. نکته ی مهم این است که طرف مقابل این حس را نکند که شما منتظرید حرفش تمام شود تا حرف خود را بزنید، بلکه احساس کند که تمام توجه شما بر روی طرف مقابل است.
4- افراد شوخ طبعی هستند.
برخلاف تصور رایج این افراد نکته سنج هستند و در زمان درست حس طنز را تزریق میکنند. شوخی و طنز باعث آزاد شدن هورمون هایی میشود که در نهایت به مخاطب حس خوبی را میدهد. و این حس شوخ طبعی که از شما دریافت کرده اند باعث میشود که جذب شما شوند و عملا کاریزمای خود را افزایش داده اید. نکته ی مهمی که برای شوخ طبعی وجود دارد این است که حد و مرز ها رد نشود و شوخ طبعی به ابزاری برای تخریب هویت یا شخصیت اشخاص نشود.
5- افراد کاریزماتیک مدل ذهنی مثبتی دارند.
این افراد بجای آنکه غر بزنند و خود را قربانی شرایط ببینند، تلاش میکنند تا وضع را بهبود ببخشند. برای موانع راهکار در نظر میگیرند و به فکر حل مسائل هستند و درواقع طرز فکرشان “رشد” است. زمانی که با چالش ها و مشکلات رو به رو میشوند شانه خالی نمیکنند و در عوض تمام تلاششان را جهت رفع موانع بکار میگیرند و بجای آنکه همه چیز را گردن دیگران بیندازند، از خود میپرسند: مسئولیت من چیست؟ من چه کاری میتوانم انجام دهم؟ پس ما با کار کردن روی طرز فکر و همچنین مسئولیت پذیریمان میتوانیم روی کاریزماتیک بودنمان کار کنیم.
6- متواضع هستند.
افرادی فروتن هستند که دائم قصد “منم منم” ندارند. دنبال فخر فروشی و بزرگنمایی خود نیستند و طوری رفتار نمیکنند که گویی از همه بالاتر هستند. البته همانطور که قبلا ذکر کردیم، اعتماد به نفس خیلی عالی است اما با فخر فروشی و تکبر فرق دارد. برای تقویت این مورد بهتر است واکنش های خود را لیست کنیم و بررسی کنیم که آیا نشان دهنده تکبر است؟ آیا این رفتارها در مخاطبان احساس بدی منتقل میکند؟ با لیست کردن رفتارها و واکنش هایمان در شرایط مختلف و آنالیز کردن آن ها میتوانیم به این نکات پی ببریم و برای تغییر و بهبودشان تلاش کنیم. افراد متکبر باعث تزریق احساس بد در مخاطبان میشوند.
کلام آخر
تمام این مواردی که گفتیم از جنس مهارت است. لذا باید برای تمرین آن ها و کسب اطلاعات بیشتر راجع به هرکدامشان وقت کافی لحاظ کنیم و تلاش کنیم که هر روز فقط یک قدم رو به جلو برویم.
دیدگاهتان را بنویسید