ارتباط موثر و فروش چیست؟
برای فروش بیشتر ارتباط موثر به یاری مان می آید. ارتباط موثر میتواند کمک کند تا بتوانیم حس خوبی را به مشتری منتقل کنیم و اعتماد سازی را انجام دهیم. اگر بدانند و مطمئن شوند که ما و محصولمان میتوانیم کمکشان کنیم قطعا به سمت ما خواهند آمد.
طبیعتا برای فروش ما نیاز به ارتباط موثر داریم و شاید اولین گام برای فروش باشد. قبل از اینکه فروش اتفاق بیوفتد ما باید بتوانیم خودمان و همچنین محصولمان را به خوبی معرفی کنیم و ارتباط موثر در فروش همین است. پس ارتباط موثر در فروش یعنی ما بتوانیم ارتباط خوبی برقرار کنیم تا در نهایت به فروش خوبی هم منجر شود.
یکی از مهمترین نکات این است که فرد مقابل باید احساس کند که شما یک مشاور قابل اعتماد هستید:
1- مشتری خودش باید بخرد، نه اینکه به او بفروشید.
یعنی تلاش کنید که مطابق نیاز های او پیش بروید، او چه نیاز هایی دارد؟ چگونه محصول ما میتواند به او کمک کند؟ ایجاد این احساس نیاز میتواند باعث شود که او خریدار محصول باشد و لازم نباشد که به زور به او بفروشیم.
2- گوش دهید.
هدف رفع نیاز از مشتری است. ابتدا باید به خوبی گوش دهیم تا متوجه نیاز او شویم. جدا از این، آقای دیل کارنگی در کتاب آئین دوست یابی میگوید: مردم عاشق صحبت کردن هستند و اگر به آن ها عمیقا گوش دهید، احساس خوبی را دریافت خواهند کرد. این گوش دادن عمیق در نهایت منجر به شکل گیری اعتماد نیز میشود.
3- پیگیری پس از فروش انجام دهید.
زمانیکه شما پیگیر رضایت او میشوید، این اطمینان را میدهید که حرف هایتان دروغ نبوده و هدف اصلی شما ارضای نیاز مشتری و خدمتگزاری است. این وسط ممکن است اندکی ضرر هم ببینید اما در دراز مدت اعتمادی شکل میگیرد که سود های کلان را برای شما به ارمغان می آورد.
4- دقیق و صادق باشید.
درصورتیکه وعده ای در آینده میدهید حرفتان حرف باشد. حتی اگر برای تحویل محصول ساعت خاصی را بیان میکنید سعی کنید راس ساعت مقرر تحویل دهید. قطعا اعتماد مشتری به شما را افزایش میدهد.
5- هدفتان رفع مشکل مشتری باشد.
خیلی اوقات ما متوجه میشویم که محصولمان دقیقا نیاز مشتری را برآورده نمیکند. اگر محصول دیگری دارید که مطابق نیاز اوست آن را پیشنهاد دهید اما اگر ندارید اتفاقا به او بگویید و مانع خریدش شوید. در درازمدت قطعا این مشتری وفادار خواهد ماند و اعتماد خیلی بیشتری به شما پیدا میکند. هدف از فروش رسیدن به مشتری وفادار است، مشتری ای که میتواند ابزار تبلیغاتی شما و کسب و کارتان شود. یادتان نرود که به چه چیزی شهرت پیدا میکنید، رفع نیاز مشتری یا صرفا فروش و کسب درآمد ؟
سخن آخر
خیلی اوقات برای اینکه ما بتوانیم ارتباط دوستانه ای برقرار کنیم مجبوریم که اتفاقا چیزی نفروشیم. تفکر سیستماتیک در فروش میگوید که ما باید کارهایی انجام دهیم که در آینده نیز بتوانیم از آن ها برای فروش بیشتر استفاده کنیم. اینکه در لحظه به یک نفر فروختیم لزوما به این معنا نیست که ازدستش داده ایم، بلکه اگر احساس اعتماد را به او داده باشیم قطعا در آینده به او خواهیم فروخت.
دیدگاهتان را بنویسید